Huhhuh, tämä jaksoi vihdoin lyllertää tekemään uutta osaa. Ja vastataanpa tässä näin alkuun teidän kommentteihinne, lyhyesti mutta ytimekkäästi - heti alkuun pakko kiittää kaikkia kommentoijia, kiitos!
- Marke, mizyka ja Zoé, linkitin teidän tarinanne ^^
- Ja Aiqsu; radolatarina on Radolassa kirjoitettava tarina, jossa pääosassa ovat Radolan käyttäjät. Nyt voinemme siirtyä itse osan pariin n_____n

Osa13Kuva01.jpg

Jamin lähtö oli masentanut kaikki Cappelit, aina Austinia ja Adeliaa ja heidän lapsiaan myöten. Kuinka joku voisi tehdä niin, pettää oman perheensä? Ainoastaan Irina tuntui iloitsevan miehen lähdöstä. "Se käärme, minähän varoitin häntä..." hän kihisi tultuaan töistä ylennyksen kera.

Osa13Kuva02.jpg

Sean purki tuskansa läksyihin. Normaalitilanteessa häntä eivät olisi kertotaulut voineet kiinnostaa pätkän vertaa, mutta nyt... Hänen täytyi saada jotain muuta ajateltavaa, ja jopa läksyt kelpasivat siihen. Tekipä hän huomaamattaan Sabrinankin läksyt.

Osa13Kuva03.jpg

Arianna oli päättänyt, että hän muuttaisi elämänsä kokonaan. Naisen tyyli oli nyt aivan erilainen; villi ja tyylikäs. Sabrina oli auttanut äitiään vaatteiden valinnassa ja oli ehdottomasti sitä mieltä, että tuollaisena äitinsä voisi vaikka saada uuden miehen. Arianna kuitenkin tyrmäsi ajatuksen ja väitti pysyvänsä naimattomana koko loppuelämänsä. Miehet, heistä on vain harmia...

Osa13Kuva04.jpg

Stacyn kasvatus oli yksi tärkeimpiä asioita Ariannan sen hetkisessä elämässä. Hän helli tyttöä enemmän kuin omia lapsiaan. Stacy kuitenkin oli viisas ikäisekseen tytöksi - hän tiesi, hän totta vieköön tiesi ettei Arianna ollut hänen äitinsä.

Osa13Kuva05.jpg

Raskaan päivän jälkeen Arianna kömpi pehkuihin. Hän säikähti, kun kuuli hiljaista tuhinaa vierestään: Sabrina. Arianna ei voinut häätää tyttöä omaan sänkyynsä, vaan antoi tämän jäädä siihen. Hänellä itselläänkin oli parempi olo, kun joku rakas ihminen oli vierellä.

Osa13Kuva06.jpg

Sean ei saanut unta. Hän vain istui vuoteellaan ja mietti kaikkea. Elämäänsä, perhettänsä... sekä isäänsä. Oliko isä hylännyt heidät kokonaan? Tulisiko hän vielä joskus takaisin?

Osa13Kuva07.jpg

Sean vaihtoi vaatteensa ja meni keittiöön juodakseen lasillisen maitoa - ehkä se auttaisi häntä nukahtamaan? Keittiössä hän törmäsi ukkiinsa. "Mikä on?" Yves kysyi hymyillen herttaista hymyään. Sean ei saanut sanaakaan suustaan. Hän itki, kyyneleet valuivat pitkin hänen poskiaan. Yves kumartui kohti Seania ja sulki tämän syleilyynsä. Sean melkein tunsi, kuinka hänen olonsa parani. "Kiitos", hän kuiskasi Yvesin korvaan ja nyyhkytti märän läikän Yvesin pyjamaan.

Osa13Kuva08.jpg

Yves osallistui entistä enemmän lasten hoitamiseen Jamin lähdön jälkeen. Vaikka Sabrina oli hänen suosikkinsa, helli hän myös pikku-Stacya. "Niin pieni..." Yves ajatteli ja laski puurokulhon Stacyn eteen. "Niin pieni ymmärtämään kaiken, niin pieni kokemaan kaiken..."

Osa13Kuva09.jpg

Yves näki ikkunasta, kuinka Sabrina istuskeli terassilla. Hänen vartalonsa hytkyi. Hän itki. Yves ehti nousta ylös, kun hän huomasi Seanin tulevan ulos. Poika hieroi takaraivoaan ja puhui. Yves ei kuitenkaan kuullut sanoja ikkunan läpi. Lopputulos oli kuitenkin se, että Sean veti Sabrinan kainaloonsa ja talutti tämän sisälle lämpimään.

Osa13Kuva10.jpg

Aamiaispöydässä syötiin hampurilaisia ja juteltiin mukavista asioista - Jamista tai avioerosta ei mainittu edes puolta sanaa. "Onko Stacy siis... avaruusolento?" Sabrina kysyi ja tunki hampurilaista suuhunsa. Yves hymyili ja nyökkäsi. Juuri tällaista hän oli toivonut elämänsä olevan... Juuri tällaista...

Osa13Kuva11.jpg

Cappelien pihalle eksyi eräs epätoivottu vieras. Danielle. Kukaan ei kuitenkaan nähnyt, kuinka hän nauraa kihersi ja...

Osa13Kuva12.jpg

... poistui sitten paikalta tyynen rauhallisena, välittämättä siitä että kaatamansa roskapöntön sisältö lemusi hirvittävältä.

Osa13Kuva13.jpg

"Rakas Stacy", Irina myhäili ja suukotti pikkuista tyttöä. "Isäsi oli häikäilemätön rontti, enkä voi käsittää kuinka sinä olet tuollainen." Stacy hihitti ja hakkasi pienellä nyrkillään Irinan olkapäätä. "Minäpä näytän sinulle jotain..."

Osa13Kuva14.jpg

Irina kantoi Stacyn ulos katsomaan tummaa yötaivasta. "Katso, Stacy", hän sanoi ja osoitti taivaalle. "Tuolla sinulla on isä. Sellainen joka oikeasti rakastaa sinua ja tekisi vuoksesi mitä vain." Stacy ei saanut sanaa suustaan. Hän ei ymmärtänyt kaikkea, mutta yksi asia lämmitti hänen mieltään. Isä.
(Sanokaa mitä sanotte, mutta minusta tämä on aivan ihana kuva<3)

Osa13Kuva15.jpg

Irina vei Stacyn nukkumaan ja alkoi valmistella itselleen iltapalaa. Hummeria. Hän oli ansainnut sen.

Osa13Kuva16.jpg

Puhdistaessaan syöttötuolia Irina haistoi jotain outoa. Jotain pahanhajuista, mutta tuttua... Hän kääntyi ympäri ja näki, kuinka uunista nousi savua. "Hummerini!" hän kiljaisi.

Osa13Kuva17.jpg

Ja siinä samassa liesi pamahti liekkeihin ja palovaroitin alkoi vinkua.

Osa13Kuva18.jpg

"Taasko?" Yves huokaisi kun palomies tuli hänen luokseen. "Vastahan Irina toissapäivänä..." "Niin, taas", palomies sanoi vakavalla äänellä. "Voisitteko ystävällisesti pitää vaimoanne silmällä, tai ainakin estäisitte häntä kokkailemasta hummereitaan!"

Osa13Kuva19.jpg

Yves oli ihmeissään kultua sanan "hummeri". Oliko Irina valmistanut oikein hummeri-illallisen? Hän meni keittiöön, avasi uunin luukun ja sai savut naamalleen. Hummeria siellä uunissa kuitenkin oli. Ja vaikka se oli täysin pohjaan palanut, Yves lappoi ruuan lautaselleen.

Osa13Kuva20.jpg

Irina tuli suihkusta ja huomasi kauhukseen miehensä popsivan mustaa hummeria. "Yves-kulta", hän aloitti ja nappasi jääkaapista tuoremehua. "Yves, se ei taida..." "Kyllä se on, tämä on todella hyvää", Yves keskeytti ja tunki suuren määrän hummeria suuhunsa. Irina pelästyi - oliko hänen miehensä tulossa vanhuuden höperöksi?

Osa13Kuva21.jpg

Arianna oli jälleen vaipunut masennukseen. Lapset tulivat toimeen paremmin isovanhempiensa kanssa, ylennyksiä ei kuulunut... mutta hän päätti sinnitellä elämässään eteenpäin. Seanin, Sabrinan ja Stacyn takia.

Osa13Kuva22.jpg

Juuri ennen pimeän tuloa Cappelien pihamaalla nähtiin järkyttävä näky; Jami. Hän nauroi mielipuolisesti ja potkaisi roskiksen kumoon.

Osa13Kuva23.jpg

Nukkumassa ollut Sabrina heräsi. Naurua... Liian tuttu ääni... "Isä?" hän kuiskasi hiljaisuuteen.

Osa13Kuva24.jpg

Sabrina vaihtoi vaatteet ja juoksi ulos. Mitään ei näkynyt, paitsi kaadettu roskapönttö. Silloin Sabrina oli varma, että Seanin unelmat takaisin palaavasta isästä olivat... vain unelmia.

Osa13Kuva25.jpg

Ariannan oli vihdoin onnistunut nousta ylöspäin urallaan. En kyllä satu muistamaan, mitä hän työkseen tekee paraikaa, mutta ylennys tuli kuitenkin.

Osa13Kuva26.jpg

Irina oli uurastanut kovasti, että Stacy oppisi potalle ennen lapsuusikäänsä. Ja siinä tavoitteessaan hän oli onnistunut.

Osa13Kuva27.jpg

Se olikin viimeinen mahdollisuus. Koitti nimittäin Stacyn syntymäpäivät. Irina kantoi tyttöä sylissään hyvin ylpeänä Seanin ja Sabrinan ollessa todistamassa tätä merkkipäivää.

Osa13Kuva28.jpg

Cappelien sukuun ei voi syntyä kuin kauniita lapsia. Stacy todisti tämän väitteen jälleen todeksi. Vai mitä mieltä te olette?

Osa13Kuva29.jpg

"Mummi, minä luulen, että isä kävi täällä", Sabrina sanoi kesken shakkipelin. Irina väänsi kasvoilleen turhautuneen ilmeen. "Jamiko? Eeei, lapseni, olet väärässä. Isäsi on muuttanut kauas pois, ei hän voi olla täällä, ei voi." Sabrina ei kuitenkaan uskonut Irinaa. Hän tiesi, että oli kuullut juuri isänsä nauravan.

Osa13Kuva30.jpg

"Hei äiti! Miten töissä meni?" Sean hymyili ja halasi äitiään. Hän tiesi, että pian koittaisi hänen aikansa lähteä yliopistoon, eikä hän näkisi äitiään pitkään aikaan. Myös Arianna tiesi tämän. Ja hänkin aikoi käyttää kaiken mahdollisen ajan poikansa kanssa olemiseen.

Osa13Kuva31.jpg

Nyt, kun Stacy tunsi olevansa isompi, hän päätti tutkia taivasta. Hän muisti hyvin, kuinka Irina oli kertonut hänen toisen isänsä olevan siellä. Stacy haaveili jonain päivänä kohtaavansa hänet. Mutta silloin hän kuuli kolinaa, joka palautti hänet maan pinnalle.

Osa13Kuva32.jpg

"Isä", Stacy sanoi hiljaa ja käveli Jamin selän taakse. Hän katsoi kauhuissaan kuinka tämä potkaisi roskiksen kumoon ja nauroi hiljaa.

Osa13Kuva33.jpg

"Isä, miksi teit noin?" Stacy kysyi lujemmalla äänellä ja astui eteenpäin. Jami hätkähti ja kääntyi ympäri. "Stacy..." hän kuiskasi ja katsoi hädissään ympärilleen. "Stacy, minä..." Enempää hän ei saanut sanotuksi, juoksi vain kiireesti pois tontilta jättäen Stacyn yksin.

Osa13Kuva34.jpg

Seuraavana päivänä Stacy heräsi kädet hiestä märkinä. Oli hänen ensimmäinen koulupäivänäs. Kuinka luokkatoverit suhtautuisivat häneen, olihan hän... vihreä? Stacy marssi pää kumarassa kohti koulubussia. Sitten hän tunsi lämpimän käden olkapäällään ja kuuli Sabrinan äänen sanovan: "Me ei anneta kenenkään kiusata sinua."

Osa13Kuva35.jpg

Koulupäivä meni mukavasti. Stacyn luokkalaiset olivat ottaneet hänen iloisesti vastaan ja hän oli tutusnut moneen hyvään persoonaan. Todistuksessa tosin möllötti seiska, mutta se ei masentanut Stacya.

Osa13Kuva36.jpg

"Äiti, minä sain kympin!" Sabrina hihkui nähtyään paperinsa. Vihdoinkin hän oli yltänyt samaan kuin veljensä.

Osa13Kuva37.jpg

Sabrina toi koulusta kotiin erään pojan, johon oli tutustunut liikuntatunnilla. He olivat vieläpä serkuksia - Sabrina ja Sam Cappel. Kyllä vain, tämä Sam on Adelian ja Kalpan esikoispoika.

Osa13Kuva38.jpg

Yves oli iloinen, että sai tavata yhden uuden lapsenlapsensa. Austinin poikia, Shanea ja Sebastiania, hän ei ollut tavannut kertaakaan. Sam oli hänen mielestään oikein mukava - olihan hän kiinnostunut kaloista ja shakista, aivan kuten Yveskin.

Osa13Kuva39.jpg

Shakki sai kuitenkin jäädä, kun Sean käski kaikkia keittiöön. Paikalle saapui silti vain muutama perheenjäsen katsomaan hänen kasvuaan teini-ikäiseksi.

Osa13Kuva40.jpg

Ja tässä on teini-Sean. Perhetavoitteinen nuori mies, jonka elämäntoiveena on saada 6 lastenlasta. Mikäli minä siis nyt oikein muistan - mieltymyksiä sun muita en sitten muista ollenkaan...

Osa13Kuva41.jpg

Tähän väliin voinenkin kertoa, että perijäkuvakollaasi on edennyt. Yves ja Arianna valvoisivat tämän talon tapahtumia vielä kuolemansa jälkeenkin. Mutta kuka ihme tulisi olemaan seuraavassa kuvassa?

Osa13Kuva42.jpg

Perijän paikasta kamppailevat Sean ja Sabrina päättivät keskittyä opiskeluun entistä lujemmin. Varsinkin Sean, joka oli päättänyt siirtyä yliopistoon mahdollisimman nopeasti muutaman stipendin kanssa.

Osa13Kuva43.jpg

Niin siinä sitten kävikin; Sean soitti Stenvall-instituuttiin ja sai kuulla, että hänet oli hyväksytty mainittuun yliopistoon. Mukanaan hän vei kolme stipendiä, hyvistä arvosanoista, ruuanlaitosta ja logiikasta.

Seuraavassa osassa nähdäänkin luultavasti yliopistoelämää, mikäli ennustukseni pitävät paikkansa :3 Kasvua ainakin on tiedossa. Mutta näkemisiin siihen saakka!